Merhaba arkadaşlar arabamı aldığım günden bu yana konfor beklerken aracın gövdesine sirayet eden bir titreşim/vibrasyon sıkıntısı yaşıyordum durum böyle olunca usta ile motor Takozlarını değiştirmeye karar verdik çıkan Takozlarda birinde az yırtık diğerinde bir şey gözükmüyordu ancak her iki Takozu vida bölümünden sert zemine vurduğumda birinde tık, tık ikincisinde ise tok, tok diye ses çıkıyordu tahminimce ince ses çıkartan Takozun içinde yağ kalmadığı ve kullanılan kauçuğun özelliğini yitirdiği kanısındaydım ikincisinin ise daha iyi durumda olduğu her halinden beliydi...
Motorun dengesi açısından Takozları takım olarak değiştirmek daha sağlıklı olacağını düşünerek öndeki tek olan hariç Şanzıman dahil Alman yan sanayi Febi marka dört adet Takoz değiştirdik sanıyorum tanesi 60-yada 70 tl civarındaydı sıra test etmeye gelmişti büyük bir heyecanla aracı çalıştırdım birde ne göreyim değişen bir şey yok sıkıntı fazlasıyla devam ediyordu :saskin: o an için yapacak bir şey yoktu bir hafta on gün bu şekilde kullanmaya karar verdim bu arada vibrasyon'un sebebini araştırmaya devam ediyordum. Araştırmalarım sonucunda Volan'ın yapabileceği kanısı kafama yatmıştı son çare bu kalmıştı ustam sağ olsun üşenmedi ve şanzımanı indirdi Volan dahil her şey normal gözüküyor balata biraz aşınmış yenisi ile değiştirip tekrar topladık...
Arabaya her bindiğimde sinirlerim ve psikolojim bozuluyordu yinede araştırmaya devam ediyordum ancak dönüp dolaşıyor iş; motor takozlarına geliyordu yeni taktığımız Febi marka Motor Takozlarının bozuk olabileceğini düşünerek Orijinal takoz sorayım dedim sormaz olaydım tanesine 540 tl. fiyat verdiler bu arada Forum üyelerimiz Konyadan Hüseyin bey Kırşehirden Mahmut ta Febi marka takoz taktırmış her ikisi de verim alamamış, Mahmut tekrar başka bir marka daha denemeye karar vermiş yine verim alamamıştı Mahmut ile yapılan her işlemde telefonla görüşüyor problemin çözümüne yönelik istişare ediyorduk Mahmut, çıkan orijinal takozlardan sağlam olanını tekrar sağ tarafa takıp denemeye karar vermiş sonuç; vibrasyon falan kalmamış Mahmut mutlu sona ulaşmıştı...:cooldancer2:
Konya dan Hüseyin bey ise Febilerin biraz olsun yumuşayarak normale döneceği ümidiyle bir süre bu şekilde kullanmaya karar vermişti İnşallah düzelir Hüseyin kardeşim... :duaci:
Ben ise orijinal takoz fiyatı yüksek olduğu için orijinal ama sağlam çıkma takoz arayışına girdim sanayide ki eş dosttan iki tane (ama sağlam) takoz ayarladık vakit kaybetmeden Febileri söküp yerine ikinci el orijinalleri taktık büyük bir heyecanla arabayı çalıştırdım ne vibrasyon nede titreşimden eser kalmamıştı bu sayede mutlu sona ulaşmış keyfim yerine gelmişti zira arabayı kullanırken ıstırap çekiyordum çok şükür ki çözüldü... :tebrik:
Arkadaşlar takoz işi benim için önemli bir tecrübe oldu siz, siz olun buna benzer parçalarda asla yan sanayi kullanmayın, orijinalin eskisi dahi yan sanayi parçanın yenisinden iyi olduğunu bir kere daha ispatlamış oldu...
Atalarımız boşuna dememiş ''ucuzdur vardır bir illeti pahalıdır vardır bir hikmeti'' Sağlıcakla kalın...