Deri Dikişli Direksiyon Kılıfı ve Vites körüğü değişimi
Yeni konu açayım dedim ama becerememiş olabilirim; Buraya da yazayım; Bende direksiyona deri diktim ve Vites Körüğünü yeniledim,
İlk önce direksiyondan başlayalım,
Kılıfı hepsiburada dan aldım; 13 TL +kargo
http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-el-yapimi-sarmali-direksiyon-kilifi-siyah-hediye-kutusunda-1412001/productDetails.aspx?productId=otev1412001&categoryId=20024867
Önceki kılıfım;
Kılıfın içinden iplik çıkıyor ama ben kırmızı ip aldım tuafiyeden. İlk 3-4 dilişi orijinal direksiyondaki dikişe göre yaptım, sonra youtube den izlediğim bütün videolardaki şekilde kılıfın iplerinden çapraz olarak devam ettim. İkinci şekil daha hoşuma gitti ama üşendiğimden önceki 4 dikişi sökmedim.
2 saatte yaklaşık %60’ını bitirdim, hava karardığı için kalanı yarın yapıcam ama dayanamadım bu halini paylaşmak istedim.
Vites körüğüne gelirsek;
Ürün şu;
http://www.sanalpazar.com/Volkswagen-Golf-4-Bora-Mkiv-Vites-Topuzu-Ve-Korugu__isp9684644
ben sadece körük arıyordum ama alt nikelajlı çıta yüzünden bu seti aldım, Zaten topuz uymadı eski topuzum az yıpranmış olmasına rağmen üst rakam kısmı daha şık olduğu için ve zaten yeni topuz uymadığı için tekrar onu taktım. Yalnız eski topuzu körükten çıkarına kadar ak la kara yı seçtim. Çok zor çıktı.
Dikiş yine kırmızı olsun istedim, 10 tane Terzi, dösemeci v.b. gezdim kimse makinede dönmez yapamayız dediler, en son bir ayakkabıcıya yaptırdım. Körük direksiyon kılıfından 1 gün önce gelmişti, ayakkabıcının kırmızı ipinin tonu az farklı ve ince. Ama yine de hoş oldu bence.
Eski körük,
İzlediğim bütün videolarda çıplak bir çubuk kalıyordu vitesi sökünce, Bende böyle bir aparat vardı o yüzden yeni topuz buna olmadı, o parçayıda sökemedim zati.
sagda eski solda yeni olan,
Yeni körük emanet şekilde,
Yanlız yeni körük sanırım uzun tip, biraz fazla katlanma oluyor,
VEEE BİTMİŞ HALİ,
Bu arada topuzu boyayabilirmiyim?