Özcan5557
vwTürk Üyesi
- Aracınızın Markası
- VOLKSWAGEN BORA
- Aracınızın Modeli
- 2002
- Mesleğiniz
- Veteriner sağlık tek
- İsim Soyisim
- Özcan KAYGUSUZ
Herkese hayırlı günler. Aracımda son zamanlarda stabilize ve parke yollarda ön düzenden özelliklede sol taraftan hissedilir şekilde ses ve direksiyonda sarsıntı yapmaya başladı. Özellikle de son iki haftadır soğuk havalarda sağa ve sola manevralarda gacur gucur ses gelmeye başladı. Ancak özellikle soğuk havalarda. Ön düzeni en son 5 yıl önce Amortisör ve helezyon yayları hariç komple yenilemiştim. Anladığım kadarıyla bakım zamanı geldi. Ayrıca direksiyon sertliği konusunda bana normal geliyor ama kullanan arkadaşlarım çok sert olduğunu söylüyor. Kıyaslama doğru olmaz ama arkadaşın polo classic direksiyon çok hafif. Tabi lastik jant ebat farkı da önemli. Başka bir bora ile kıyaslama şansım da olmadı. Ön düzene bakım yaptırmak istiyorum ve parçaları da kendim temin etmeyi düşünüyorum. Ön düzendeki parçalar ile ilgili bilgim var ancak yine de parçaları kendim temin etmek istediğim için hem değişmesi gereken parçalar konusunda hem de önerdiğiniz markaları dikkate alarak parça temini yapmak istiyorum. Ayrıca Amortisör değişimi için belli bir yıl yada km aralığı var mı? Ben altı yıldır kullanıyorum ve ne zaman değiştikleri konusunda bir bilgim yok. O yüzden ön düzen bakımı yaparken Amortisör ve takozlarını da değişsem mi. Bildiğim kadarı ile takozlar direksiyon sertliğine etki ediyor. Amortisörlerin bozuk olduğunu nasıl anlarım ve hangi marka tavsiye edersiniz. Ayrıca aracın arka kısmı kasislerden geçerken aşırı esniyor bununda yine amortisör ile bağlantısı var mı? Arabayı haftada bir iki kez kullanıyorum. Parçaları peyder pey alıp bakım yapmak istiyorum. Malum araç fiyatları yüksek eldekinin kıymetini bilmek lazım. Aynı zamanda parça fiyatları da uçtu gitti. Öneri ve tavsiyelerinize göre hareket edicem. Hayırlı günler.