Uzun zaman 10w40 a alışmışsa motorunuz tabi ki daha ince viskozite yağlarda eksiltme yapacaktır. Lakin bir anda eksiltmeyi kesemez bir süre aynı yağı kullanmanız gerekir. Bunlar tabi ki en kaba tabirle olan mantık, en önemlisi aracın kitapçığında yazan şartnamelere uygun yağları kullanmanız olacaktır. Marka olarak da benim favorilerim Motul, Mobil 1, Liqui Moly ya da Shell olacaktır. Diğer markalara bakmaya bile ihityaç duymuyorum açıkçası. Shell de kullanmadım şahsen ama birçok kişinin memnun olduğu bir marka olduğu ve özelliklerine baktığımda gayet iyi değerlere sahip bir marka olduğu için.
Dediğim gibi önce kitapçıktaki değerlere bakın, sonra bu marka yağların hangi modelleri uyumlu ona göre tercih yaparsınız. 'Ben şunu kullandım-kullanıyorum çok memnunum' gibi bir açıklama yapmak istemedim çünkü motor ve sürüş karakteristikleri herkesin farklı olmasından kaynaklı.
Son olarak şunu diyebilirim, aracınızı seviyorsanız 10/40 ve daha kalın viskozitlerdeki yarı sentetik yağlardan uzak durmak gerektiğidir.
Ben de uzun zaman her yağ değişiminde marka vs fikir almak açısından bakarım, burada edindiğim bilgilere dayalı 'yağ diyip geçmemek lazım' düşüncesini edindim

isterseniz inceleyebilisiniz.
ANKET KONUSU : Tercih ettiğiniz motor yağı markası nedir? Motor yağları hakkında alım hakkında karar verirken bilinmesi gerekenleri b
forum.donanimhaber.com